Súlyos személyzethiány miatt soron kívüli felvételit tart a kolozsvári rendőriskola

Az utóbbi idők nyugdíjaztatásai miatt a Kolozs megyei rendőr-főkapitányság személyzethiánya 25%-os a tisztek és 17%-os a rendőrök sorában. Ezért 2018 januárjában újabb felvételi vizsgát szervez az intézmény és a kolozsvári Septimiu Mureşan rendőriskola.

A magyar ajkú diákok számára 3 helyet hirdetnek meg. Bővebb információkat itt talál. 

A rendőrség sajtótájékoztatóján Constantin Ilea főfelügyelő elmondta: ez az első alkalom, hogy januárban tartanak felvételit a rendőriskolába, így próbál a belügyminisztérium megoldást találni a személyzethiány kérdésére. Az ország három rendőriskolájában összesen 1.880 helyet hirdetnek meg, ebből 300 helyet Kolozsváron, 1.530-at Câmpinán és 280-at Nagyváradon, ahol határrendőröket képeznek ki. 

Paula Bob, a Kolozs megyei rendőrség személyzeti osztályának vezetője elmondta, a legnagyobb személyzethiánnyal a rendfenntartó részlegen küzdenek, itt 117 betöltetlen állás van jelenleg. Alice Popa, a kolozsvári rendőriskola szóvivője arról beszélt, hogy a szokásos kétéves tanulási időszak helyett az újonnan jelentkezőket 9 hónap alatt kiképezik, oly módon, hogy hetente három napon 6 helyett 8 órás képzéseket tartanak a rendőrtanoncoknak. A képzés ideje alatt a leendő rendőrök ingyenes szállást, ellátást, felszerelést és zsoldot is kapnak. 

Jelentkezni december 5-éig lehet, a versenyvizsgát pedig 2018 januárjában tartják. A kurzusok január végén kezdődnek. 

Kapcsolódók

Kimaradt?