Sütiszörny visszalopta az aranyozott Leibniz-kekszet

Megkerült a Bahlsen édességgyár húszkilós aranyozott bronzkeksze, amelynek visszajuttatását január végén helyezték kilátásba eltüntetői bizonyos feltételek mellett. A zsaroló levélhez csatolt fotó szerint a Szezám utcai Sütiszörny volt a tolvaj. Követeléseinek a német cég eleget tesz.

keksztolvaj szezam

Mivel az édességgyár hannoveri székházának homlokzatáról elcsent 100 éves cégemblémát a helyi egyetem előtt magasodó lószobor nyakában találták meg, kézenfekvőnek tűnik, hogy diákcsínyként könyveljék el, bár a rektor ez ellen tiltakozik. 

leibniz loleszereles

A cég számára nagy eszmei értékű műtárgyat, amely színesfémként mindössze legfeljebb száz eurót érhet, kedden találták meg a Szászországot szimbolizáló bronzló nyakában, piros masnival átkötve. Bámészkodók százai figyelték, amint kesztyűt és szájmaszkot viselő bűnügyi technikusok nagy műgonddal leszerelték az ötméteres magasságból a nemzetközileg is figyelmet keltő rejtélyes „bűnügy" tárgyát.

keksztolvaj ceg

Első ránézésre az eredeti cégembléma került elő, de a rendőrség tüzetes vizsgálatnak veti alá az ipartörténeti kuriózum eredetiségét, ami azért fontos, mert a patinás édességgyár – a zsarolók kérésének megfelelően – jelentős jótékonysági akciót helyezett kilátásba arra az esetre, ha visszakapja a központi irodaházát kereken 100 éve díszítő, a cég legismertebb termékét, a Leibniz-kekszet ábrázoló emblémát, amelyet valamikor januárban szereltek le ismeretlen tettesek ötméteres magasságból.

 

Kimaradt?