FRISSÍTVE: Kritikus a 16 méter mély kútból kimentett kisfiú állapota

FRISSÍTVE: Felszínre hozták kedd este a 16 méter mély kútba zuhant gyereket, ám állapota kritikus. Testének egy része több mint tíz órát volt hideg vízben.

Kétségbeesett próbálkozások történnek ezekben az órákban egy 16 méter mély kútba esett két éves gyermek életének megmentésére egy Teleorman megyei faluban.

A Digi24 hírtelevízió beszámolója szerint a kisfiú már nyolc órája a mindössze 30 centiméteres átmérőjű kút mélyén tartózkodik. Eszméleténél van, korábban lehetett hallani a sírását, de minden egyes eltelt órával csökkennek a túlélési esélyei.

A Teleorman Megyei Készenléti Felügyelőség (ISU) nagy létszámú csapatatot küldött a helyszínre. A tűzoltók most azon fáradoznak, hogy a kút mellett ássanak le 16 méter mélyre, és így próbálják meg kimenteni a gyereket.

Megszólalt Raed Arafat belügyi államtitkár is, aki szerint a mentőcsapatnak nagyon körültekintően kell eljárnia. „Olyan megoldást kell találniuk, amely a lehető legkevesebb kockázattal jár a gyermekre nézve” – jelentette ki a hírtelevíziónak.

FRISSÍTÉS1: Kimentették a gyereket

A tűzoltóknak 21 óra körül sikerült felszínre hozniuk a gyereket. A két éves kisfiút orvosok vizsgálják, egészségi állapota kielégítőnek tűnik. Várhatóan hamarosan kórházba szállítják. A készenléti felügyelőség videót készített a kimentéséről.

FRISSÍTÉS2: A gyerek állapota kritikus

A kisfiút egy bukaresti kórházba szállították, ám az éjszaka folyamán az állapota súlyosbodott, jelenleg lélegeztetőgép tartja életben. Az orvosok szerint ennek oka az, hogy teste kihűlt, mert több mint tíz órát volt hideg vízben.

Cikkünk frissül

Kapcsolódók

Kimaradt?