banner_jtYG1g7R_1_970x250.gif
banner_30Cewl4A_Copy of 1_300x250.gif

Július 1-jétől lép érvénybe az egységes bértörvény

Lia Olguţa Vasilescu munkaügyi miniszter azt nyilatkozta szerdán, hogy az egységes bértörvényről szóló törvénytervezet a célegyenesbe érkezett, és július 1-jétől alkalmazni fogják. 

„A kormányprogramnak megfelelően az egységes bértörvény július elsejétől kötelező módon érvénybe lép. Nyitottak vagyuk azokra a módosító javaslatokra, amiket valószínű benyújtanak a parlamentben. Az eddigi módosító javaslatok nagy része véleményem szerint úgy született, hogy a javaslattevők nem olvasták el figyelmesen a törvényt” – nyilatkozta a miniszter a parlamentben. Azt mondta, hogy miután minden javaslatot áttanulmányoz, még egyszer találkozik a szakszervezeti vezetőkkel. 

„Mielőbb benyújtjuk a törvényt a parlamentbe és semmi kétségem nincs afelől, hogy simán át is megy. Beleszámoltuk az időbe azt is, hogy az államfő kihirdetés előtt esetleg visszaküldi a törvényt a parlamentbe' - tette hozzá Vasilescu. A munkaügyi miniszter elmondta: az egységes bértörvényben a köztársasági elnök alapbére a legmagasabb, de lesznek olyan kategóriák, amelyben a pótlékok hozzáadása után az államfőnél többet lehet keresni. 

banner_4BtporpC_300x250-HU.jpg

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?