Cioloş: a PSD-ALDE koalíció legfőbb célja megszabadulni a büntetőjogi következményektől

Dacian Cioloş volt kormányfő szerint a Szociáldemokrata Párt (PSD) és a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) alkotta kormánykoalíció legfőbb célja megszabadulni a büntetőjogi következményektől, és kéri Liviu Dragnea PSD-elnököt, valamint Sorin Grindeanu miniszterelnököt, ne idézzék fel a '90-es évek állapotát. 

„Az a mód, ahogyan ma eljártak a közkegyelemről szóló rendelettervezettel kapcsolatban - függetlenül attól, hogy mikor és milyen formában fogadják majd el - azt a gyanút kelti, hogy a PSD-ALDE kormány célja nem az emberek jólétének biztosítása, ahogyan azt a választások előtt és után is hangoztatták, nem a közérdeket, nem az állampolgárok, a gazdasági szféra, az ország érdekeit tartja szem előtt, hanem valami mást. A legfőbb érdeke az, hogy szabaduljon meg a büntetőjogi következményektől" - írja szerdai Facebook-bejegyzésében a volt kormányfő. 

Cioloş szerint a PSD és az ALDE csak ürügyként használja fel a büntetés-végrehajtási intézetek túlzsúfoltságának tényét arra, hogy hiteltelenné tegye a korrupció elleni küzdelmet, és ezt elfogadhatatlannak tartja. 

„Dragnea úr, Grindeanu úr, ne röpítsék vissza az országot a '90-es évekbe. Egy normális országban a törvény az úr, nem az önkényes döntések, az okkult megállapodások” – áll még a bejegyzésben. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?