Helytelen fordításokon alapszanak a Borboly ellen felhozott vádak?

A Hargita megyei tanácselnök ügyvédje szerint a korrupcióval gyanúsított Borboly Csaba ellen felhozott vádak románra helytelenül lefordított telefonlehallgatásokon alapszanak. Borboly Csabát hétfőn öt órán át hallgatták ki az ügyészek.

Az ügyvéd azt mondta, kérni fogja, hogy a lehallgatásokat nyílt tárgyaláson játszzák be, és egy hivatalos tolmács foglaljon állást az ügyben. Borboly Csaba a kihallgatás során elismerte, hogy a lehallgatott beszélgetésekre sor került, de azt állította, hogy egyes szavakat helytelenül fordítottak le románra, és ez megváltoztatta az elmondottak értelmét. 

Borboly a kihallgatások során többször hangsúlyozta, hogy az általa aláírt dokumentumokat mindenkor előzetesen jóváhagyták a tanács szaktestületei, amelyekben ő teljes mértékben megbízott. A következő tárgyalásra január 23-án kerül sor. 

A Maros megyei korrupcióellenes ügyészég Borboly Csabát és további 12 személyt a közérdek ellen elkövetett hivatali hatalommal való visszaéléssel vádolja. Három vádlott elismerte bűnét és elítélték, a többi tíz ellen tovább folyik az eljárás.

Kapcsolódók

Kimaradt?