Elítélték a Borboly-per három vádlottját

Kihirdették az első alapfokú ítéleteket a Borboly Csaba megyei tanácselnök és tizenkét másik személy ellen folyamatban levő büntetőperben. Három vádlott felfüggesztett börtönbüntetést kapott – számolt be a Székelyhon.

A per legutóbbi tárgyalásán a tizenháromból három vádlott kérte egyszerűsített eljárás alkalmazását. Ennek lényege, hogy beismerő vallomásukért cserében büntetésüket harmadolják, és ügyükben gyors ítélet születik.

Imre Madarász Júliát, a Bridge Road Construct Kft. ügyvezetőjét közérdeket sértő hivatali visszaélésben való bűnsegédlet és hamisított okirat felhasználásáért, Imre Madarász Attilát, a cég igazgatóját pedig közérdeket sértő hivatali visszaélésben való bűnsegédletért, illetve hamisított okirat ismételt felhasználásáért három-három év börtönre ítélték.

A szabadságvesztés végrehajtását 4 éves próbaidőre felfüggesztették, és feltételesen szabadlábra helyezték őket. A két személyt egyenként 120 napos közérdekű munkavégzésre is kötelezték a csíkszeredai polgármesteri hivatal alárendeltségében.

A harmadik vádlottat, Daniel Cristian Mandachét, akit egyes megyei utakon végzett technikai mérések eredményének meghamisításával vádoltak meg korábban, okirat-hamisítás miatt ítélték el 1 év 4 hónapra, és 2 évre eltiltották a közügyektől. Az ő esetében is felfüggesztették a szabadságvesztés végrehajtását.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?