Ezúttal a bíró kérte a halasztást a Borboly-perben

Csütörtökön is halasztott Borboly Csaba bűnvádi perében a Marosvásárhelyi Táblabíróság. Ezúttal az ülésvezető bíró maga javasolta a tárgyalás elnapolását – tudtuk meg a politikus ügyvédjétől.

Sergiu Bogdan emlékeztetett arra, hogy a múlt heti tárgyaláson a védelem az ellentmondásokat tartalmazó vádirat újraírását kérte. „Elmagyarázta a bíró, hogy nagyon sok iratcsomót kell áttanulmányoznia, ezért időre van szüksége annak eldöntésére, hogy helyet adjon-e Borboly Csaba kérelmének. Ugyanakkor kérte az ügyészt egyes vádak pontosabb megfogalmazására, annak tisztázásra, hogy azok a polgári jog, vagy a büntetőjog hatáskörébe tartoznak” – mondta az ügyvéd. 

A Brüsszelben tartózkodó Borboly Csaba helyett a felesége volt jelen a tárgyaláson. Borboly Melinda az újságíróknak elmondta, minden alkalommal optimistán érkeznek a bíróságra, és bíznak abban, hogy minél hamarabb véget ér az ügy, és felmentik a férjét a vádak alól. „Én úgy fogom ezt fel, hogy a bírónő felkészült bíró, aki alaposan át akarja tanulmányozni az ügyet, mielőtt döntést hoz” – értékelte a csütörtöki halasztást Borboly Melinda.

A következő tárgyalást március 7-én tartják. 

 

Kapcsolódók

Kimaradt?