Az egyik eltűnt gyergyói férfit találhatták meg a Fogarasi-havasokban

Vélhetően a Fogarasi-havasokban egy hete eltűnt gyergyószentmiklósi testvérek egyikét találták meg szombaton a hegyimentők – tájékoztatta a Maszolt a Brassó megyei hegyimentő szolgálat egyik csapatának vezetője.

Thomas Bross elmondta, annak ellenére, hogy a szolgálat hivatalosan feladta a két férfi, Bodó Gábor és Bodó Árpád keresését, több társa a hegyi csendőrséggel együttműködve szombaton is útnak indult átfésülni a Moldoveanu-csúcs felé vezető útvonalat. A déli órákban egy holttestet találtak a hóba temetve a havasok Fereastra Mică nevű részén. Ezt a környéket a keresés első napjaiban már átkutatták egyszer a hegyimentők.

A holttest azonosítása még nem történt meg, de Thomas Bross szerint "szinte biztos", hogy az egyik eltűnt gyergyószentmiklósi férfiről van szó. "Rövid hajú, szakállas és zöld-szürke felsőt visel" – adta meg a rövid személyleírást a hegyimentő. Tájékoztatása szerint a férfi bakancsán hágóvas is volt, amelyet a jeges gerinc megmászásakor használhatott múlt szombaton. "Elképzelhető, hogy megcsúszott, elesett, és elvesztette az eszméletét" – tette hozzá.

Thomas Bross elmondta, hogy a holttestet ezekben a percekben szállítják le Brassóba a havasról. A halál pontos okát törvényszéki orvosok fogják megállapítani. A másik gyertgyószentmiklósi férfi keresését vasárnaptól újult erőkkel folytatják, ha az időjárás megengedi. "Biztos a testvére is ott lehet valahol a környéken" – mondta a hegyimentő.

A testvérpár múlt szombaton indult el hazulról megmászni a Románia legmagasabb hegycsúcsát, a Moldoveanut. Hozzátartozóik vasárnap estére várták vissza őket, de azóta semmit nem tudnak róluk. Autójukat hétfőn megtalálták a Brassó megyei Felsőszombatfalva közelében, a Fogarasi-havasok lábánál. Egyiküknek két, másikuknak három gyermeke van.

Kapcsolódók

Kimaradt?