A marosvásárhelyi katolikus iskola tanárai októberi bérének kifizetését sürgeti az RMDSZ

Hivatalos átiratban kéri az RMDSZ Maros megyei szervezete, hogy a minisztérium és tanfelügyelőség a lehető leghamarabb nevezzen ki ideiglenes igazgatót a marosvásárhelyi Római Katolikus Teológiai Líceum élére – tájékoztatott Novák Csaba Zoltán, az RMDSZ Maros megyei szenátorjelöltje azt követően, hogy a szövetség az átiratot küldött az oktatási minisztériumnak.

Mint fogalmazott, elfogadhatatlan, hogy a korrupcióellenes ügyészség eljárása miatt a teljes iskola oktatói és adminisztratív testülete akár egyetlen napig is ebbe a tarthatatlan helyzetbe kényszerüljön. Erre azért van szükség, mert az iskola vezetésében csak a teendőitől 60 napra eltiltott igazgatónak, Tamási Zsoltnak van aláírási joga.

Az RMDSZ beadványában nemcsak az oktatók októberi bérének kifizetését sürgeti, hanem több, olyan egyéb költségtétel kiutalását is kéri, amely a korrupcióellenes ügyészség eljárása miatt leállt, de amely ugyanakkor az iskola hatékony működését veszélyezteti.

Az RMDSZ jelöltje rámutatott: az adott helyzet is jól mutatja, hogy olyan joghézagok vannak a törvényekben, amelyeknek köszönhetően a bürokrácia útvesztőinek szolgáltatják ki az oktatási intézmények működését, valamint az oktatók és adminisztratív személyzet egzisztenciáját veszélyeztetik, továbbá a diákok oktatását az oktatók önfeláldozó magatartására bízzák. 

Az átiratot az RMDSZ már eljuttatta a minisztériumba és a Maros Megyei Tanfelügyelőséghez.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?