Cioloş a kormányzása 11 hónapjáról: csak a lusták és képmutatók elégedettek

Nem elégedett 11 hónapos kormányzásával Dacian Cioloş. A miniszterelnök csütörtök este úgy nyilatkozott, többet is tehetett volna az általa vezetett kabinet, és csak a lusta és képmutató emberek elégedettek.

„Nem adnék jegyet magamnak. De nem vagyok elégedett, abban az értelemben, hogy valószínűleg többet is lehetett volna tenni. Sok mindent menet közben tanultunk meg, ugyanakkor sok mindent lendítettünk mozgásba. De őszintén úgy gondolom, csak a lusta és képmutató emberek elégedettek. Legalábbis én nem vagyok elégedett, folyton elvárom magamtól, hogy tanuljak a tapasztalataimból és hogy jobban tegyem a dolgom” - mondta a kormányfő a Realitatea TV csütörtök esti műsorában.

A kormányában megfordult miniszterek nagy számáról Cioloş úgy fogalmazott: különleges év volt, különleges kormánnyal. „Olyan embereket kértem fel, akikről úgy gondoltam, képesek megfelelni egy ilyen felelősségnek. Egyesek jobban helytálltak, mások kevésbé” - vélekedett a miniszterelnök, hozzátéve, hogy valószínűleg tőle is többet vártak el egyesek, mint amennyit teljesített. 

Kapcsolódók

Kimaradt?