Horváth Anna: kockázatos dolog közéleti szerepet vállalni Romániában

„A túlburjánzott bürokrácia, az ellentmondó, nehezen értelmezhető törvények szövevényében kockázatos dolog közéleti szerepet vállalni Romániában” – írja a Facebook-oldalán Horváth Anna.

A kolozsvári magyar alpolgármester az ellene indult büntetőjogi kivizsgálással kapcsolatban arra hívta fel a figyelmet, hogy azok közül, akik az érdekképviseletben és közigazgatásban érdemben cselekednek, jó néhányan már az állami hatóságok kereszttüzébe kerültek.

„Számomra a közképviseletet kezdetektől fogva hivatást, az alpolgármesteri feladatok pedig az elkötelezett, tisztességgel és becsülettel végzett munkát, az emberek problémáinak törvényes keretek közötti megoldását jelentették, jelentik ma is” – írja az alpolgármester, aki bízik abban, hogy a nyomozóhatóságokat az igazság kiderítésének szándéka vezérli.

Nem fellebbezte meg Horváth Anna ügyvédje az alpolgármestert hivatal gyakorlásától 60 napra eltiltó ügyészségi rendeletet. „A védelem szempontjából jobb, ha nem keltjük azt a látszatot, hogy akadályoztatni akarjuk az ügyészek munkáját. Ezekben a napokban zajlik ugyanis a tanúk kihallgatása, azt szeretnék, hogy zavartalan legyen a nyomozás, és derüljön ki az igazság. Ha lejár a 60 nap, meglátjuk, hogyan tovább” – nyilatkozta a Maszolnak Gáspár Szilágyi János.

Horváth Anna a bíztató üzenetekből kiindulva úgy látja: az elmúlt négy év erőfeszítésének, küzdelmének értelme volt, a kolozsvári magyar közösség értékeli munkáját. Mint írja: az elmúlt évek alatt soha nem érezte annyira mint most – amikor élete legnehezebb pillanatait éli meg –, hogy érdemes dolgozni.

Az alpolgármester azt is bejelentette, hogy a következő hatvan napra – az alpolgármesteri teendőktől való eltiltása idejére – fizetés nélküli szabadságot veszek ki, mert nem tartja tisztességesnek pénzt kapni valamiért, amiért nem dolgozhat meg.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?