A Fidesz is szolidarizál Horváth Annával

A Fidesz szolidáris Horváth Anna kolozsvári alpolgármesterrel, és a leghatározottabban elítéli azt az „egyértelműen politikailag motiváltnak tűnő” eljárást, amelyet a Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) indított ellene - mondta Gulyás Gergely, a Fidesz alelnöke szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

A magyar kormánypárti politikus szerint ez folytatása azoknak a szintén politikailag motivált és mára csúfosan megbukott eljárásoknak, amelyeket korábban a sepsiszentgyörgyi és a csíkszeredai polgármester ellen ugyanez a hatóság folytatott. Hozzátette, úgy tűnik ezek az eljárások közvetlenül kötődnek a decemberben várható romániai választásokhoz. 

Gulyás Gergely kijelentette, a Fidesz szolidáris Horváth Annával és a Romániai Magyar Demokrata Szövetséggel is, és úgy gondolják, hogy ez az eljárás is alaptalannak bizonyul majd. Hangsúlyozta, a politika eszköztárában tűrhetetlen és elfogadhatatlan, hogy ügyészi eljárást kezdeményeznek egy nemzeti kisebbséghez tartozó politikai szereplővel szemben.

Mint ismert, a DNA befolyással való üzérkedéssel gyanúsítja, és hatvan napra ügyészségi felügyelet alá helyezte az alpolgármestert. Ez idő alatt nem láthatja el az alpolgármesteri teendőket, nem veheti fel a kapcsolatot az ügyében érintett személyekkel, rendszeresen meg kell jelennie a hatóságok előtt, és csak az ügyészek jóváhagyásával hagyhatja el az országot. A gyanú szerint az alpolgármester hatvan fesztiválbérletet fogadott el a júniusi választási kampányban tevékenykedő önkéntesei számára egy ingatlanfejlesztőtől, cserében pedig megsürgette a városházán az építési engedély kiadásához szükséges jóváhagyások kibocsátását. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?