Benyújtotta jelölési iratcsomóját Korodi Attila és Tánczos Barna

Újabb parlamenti mandátumra nyújtotta be jelentkezési iratcsomóját Korodi Attila parlamenti képviselő és Tánczos Barna szenátor az RMDSZ Csíki Területi Szervezetének székhelyén, Csíkszeredában. Az ez alkalomból tartott csütörtöki sajtótájékoztatón a következő négy éves parlamenti ciklus új kihívásairól és az RMDSZ által kitűzött célokat ismertették.

A jelölteknek szeptember 21-ig kell meggyőzniük a helyi RMDSZ-szervezetek tagjait, hogy őket támogassák a parlamenti választásokon való indulásukban. Csík területét továbbra is Kelemen Hunor, valamint Korodi Attila képviselné az alsóházban, Tánczos Barna pedig újra szenátori székért indul. Az RMDSZ Csíki Területi Szervezete vagy küldöttgyűlés, vagy többes jelölés esetén előválasztás keretében választja ki a jelölteket.

„Az 1989 utáni időszakban a most következő négy év lesz az RMDSZ számára a legnehezebb parlamenti ciklus, mivel az egész ország a 1918-as gyulafehérvári nyilatkozat centenáriumának megünneplésére készül, és mindent ennek rendelnek majd alá. Nekünk az lesz a feladatuk, hogy a felerősödő nacionalista hangulatban jól tudjuk képviselni a magyar érdekeket, és emlékeztessük a társadalmat arra, hogy milyen ránk vonatkozó ígéretek szerepelnek a száz évvel ezelőtti dokumentumban” – fogalmazott Korodi Attila a sajtótájékoztatón.

A politikus hozzátette, elmúlt az az időszak, amikor ellenzékből is sikeresen lehetett politizálni, és eredményeket elérni. A jövő nagy pártkoalíciót vetít előre, amely ellenében nagyon kis ellenzék léphet fel. Az egyik legfontosabb cél az lesz, hogy ne törvénymódosításokon, hanem új, szakértők segítségével jól megszerkesztett törvénycsomagokat dolgozzanak ki – magyarázta. 

Tánczos Barna az első parlamenti ciklusát úgy értékelte, hogy lényegesen nehezebb volt ez a munka, mint az, amelyet korábban államtitkárként folytatott. Véleménye szerint továbbra is jó együttműködést kell folytatni a civil szervezetekkel, ugyanakkor olyan kezdeményezéseket támogatni, amelyek növelik a vállalkozó kedvet.

„Rá kellett döbbenünk az utóbbi időben arra, hogy olyan oldalról is magyarellenes megnyilvánulásokra kell számítani, ahonnan eddig nem is vártuk volna. Jó példa erre a csíksomlyói búcsú UNESCO-világörökségbe való felvételének megakadályozása” – fogalmazott a szenátor.

Borboly Csaba a RMDSZ Csíki Területi Szervezetének elnöke felhívta a figyelmet arra, hogy a jelölteknek köszönhetően a parlamenti munka gerincét a csíki képviselők végzik el. Kiemelte, azon kell dolgozni, hogy megakadályozzák a magyarság ellen szóló hangok terjedését. Ugyanakkor véget kell vetni annak, hogy mindenki a saját szájíze szerint alakítsa a törvényeket.

A jelöltek arra a kérdésre, hogy a többi magyar párttal milyen együttműködésre számítanak, azt a választ adták, hogy a Magyar Polgári Párttal jelenleg is folynak egyeztetések. Az már biztos, hogy az MPP Kovászna megyében egy befutó helyet kap, ugyanakkor még nem tudni, hogy Maros vagy Hargita megye adja-e majd a másik helyet.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?