A DNS-minták szerint a Hexi Pharma tulajdonosa az áldozat

A DNS-vizsgálatok bebizonyították, hogy Dan Condrea, a Hexi Pharma tulajdonosa az áldozata a május 22-én Buftean történt balesetnek.

A balesetben a sofőr olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy arca felismerhetetlenné vált, mindössze a személyi iratai tanúsították, hogy a Hexi Pharma-vezérről van szó.

A hatóságok kedden jelentették be, hogy a DNS-minták elemzésével bebizonyosodott, valóban a Dan Condrea a halálos kimenetelű baleset áldozata, az elhunyt férfi DNS-minája ugyanis „megegyezik a kiskorú C. D. biológiai apjának DNS-mintájával.”

A balesetnek szemtanúi szerint a nagy sebességgel haladó jármű lesodródott az úttestről, és a fáknak csapódott. A nyomozóhatóság az öngyilkosság lehetőségét sem zárja ki, ugyanis az úton nem találtak féknyomokat.

Jelenleg ügyészségi vizsgálat zajlik azon információk kapcsán, hogy a Hexi Pharma nevű vállalat, amely Dan Alexandrescu Condrea üzletember tulajdonában van, hétszeresen felhígított fertőtlenítőszert adott el romániai kórházaknak a piaci árhoz képest tízszer magasabb áron. Információk szerint Condrea Kínából vásárolt egy Cipruson bejegyzett offshore cégén keresztül fertőtlenítőszert, amelyet tízszer drágábban adott tovább egy szintén az ő tulajdonában levő romániai vállalatnak. Ez a cég több kórháznak adta el a fertőtlenítőszert, egyebek mellett a bukaresti égési sérülteket kezelő kórháznak, valamint a kolozsvári onkológiának.

Az újságíróknak névtelenül nyilatkozó források szerint a ciprusi offshore cégbe menekített pénz egy részéből Condrea orvosokat és kórházigazgatókat fizetett le, hogy cége továbbra is nyerjen állami megrendeléseket a fertőtlenítőszerekre vonatkozó közbeszerzéseken.

 

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?