Részletek derültek ki a Hexi Pharma-vezér halálának körülményeiről

A legfőbb ügyészség hétfőn készült kihallgatni a Hexi Pharma cég időközben autóbalesetben elhunyt tulajdonosát. Dan Condrea sejtette, hogy akár őrizetbe is vehetik. Halálának körülményei még mindig tisztázatlanok.

A legfőbb ügyészség vizsgálja a fertőtlenítőszer-botrány középpontjában álló cég, a Hexi Pharma 39 éves tulajdonosa vasárnapi autóbalesetének okait. A főügyész hétfőn közölte: az eddigi információk szerint nem kizárt, hogy Dan Condrea az öngyilkosság szándékával csapódott autójával egy fának Bufteán. Halálát ugyanakkor a stressz okozta figyelmetlenség is okozhatta – tette hozzá.

Augustin Lazăr közlése szerint az ügyészek hétfőre hívták be kihallgatásra az üzletembert. Condrea tudta, hogy a kihallgatásán ismertetik vele az ellene felhozott vádakat a hígított fertőtlenítőszerek ügyében, és tarthatott az őrizetbe vételétől is. „Sok minden történhetett volna ezen a kihallgatáson” – idézte a főügyész sokat sejtető szavait a Mediafax.

Az Ilfov megyei rendőrség és a bufteai ügyészség vasárnap este óta vizsgálódik a baleset helyszínén. Kihallgattak több szemtanút is. Egyikük, egy sofőr azt állítja, hogy Dan Condrea autója több mint 100 km/h sebességgel száguldott el mellette. A jármű olyan erővel csapódott egy út menti fának, hogy a motrát a baleset helyszínétől 30 méterre találták meg.

Az is bebizonyosodott már, hogy az üzletember nem volt bekötve az ütközés pillanatában. Az öngyilkosság gyanúját támasztja alá, hogy az úton nem voltak féknyomok. Az is kiderült, hogy Dan Codrea nagyon ideges volt, amikor beszállt az autóba. Ezt a Hexi Pharma egyik biztonsági őre mondta az ügyészeknek, aki vélhetően utolsóként látta élve a cég tulajdonosát.

A politikusok egy része nagyon gyanakvó

Az ügyben ülésezik hétfőn a Román Hírszerző Szolgálatot (SRI) ellenőrző parlamenti szakbizottság, amelynek több tagja is azt állítja: elképzelhetetlen, hogy a SRI ne tartotta volna megfigyelés alatt az üzletembert, így a titkosszolgálat bizonyára ismeri a halálának a körülményeit is. Victor Ponta volt kormányfő pedig egyenesen arra gyanakszik, hogy Dan Condreát eltették láb alól, mert „túl sokat tudott”.

A SRI hétfőn közleményben cáfolta, hogy megfigyelés alatt tartották volna az üzletembert. A titkosszolgálat emlékeztetett arra, hogy ezt az eljárást amúgy is megtiltotta az egyik legutóbbi határozatában az alkotmánybíróság. Augustin Lazăr legfőbb ügyész hétfőn szintén közölte: a vádhatóság sem tartotta megfigyelés alatt a cégtulajdonost. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?