Lendületet adnának a településüknek a legfiatalabb háromszéki jelöltek

A legfiatalabb háromszéki polgármester jelöltjeit mutatta be szerdai sajtótájékoztatón az RMDSZ. A 32 éves Demeter Ferenc mikóújfalusi, az ugyancsak 32 éves Dombora Lehel  rétyi, a 40 éves Tánczos Szabolcs barátosi és a 37 éves Kanyó Antal nagyborosnyói jelöltek közül az első három politikai értelemben már polgármesternek tekinthető, hiszen nincs ellenjelöltjük, jogilag majd az önkormányzati választásokat követően veszik át a település vezetését, mutatott rá Tamás Sándor.

Az RMDSZ háromszéki szervezetének elnöke szerint a mikóújfalúsi, rétyi és nagyborosnyói polgármester jelöltekben közös, hogy mindhárman hosszabb külföldi munkavállalás után hazatértek, hogy itthon teremtsenek jövőt családjuknak és tudásukat a közösség érdekébe kamatoztassák.

Demeter Ferenc, mikóújfalusi polgármesterjelölt a sajtótájékoztatón elmondta: felmérést végzett a községben, 267 család megkérdezésével és ebből kiderült, hogy Mikóújfaluban az emberek jó úton akarnak járni és tiszta vizet akarnak inni. A következő négy év prioritása a víztisztító megépítése, csatornázás a patak bal partján és az orvosi rendelő felújítása, a fiatalok számára pedig egy műfüves minifoci pálya építése. Hozzátette, hogy fontos döntésekben ezentúl is ki fogjak kérni a lakosság véleményét.

Barátos polgármesterjelöltje, Tánczos Szabolcs elmondta, hogy azért vállalkozott a feladatra, mert biztató volt, hogy Háromszéken sok a fiatal polgármesterjelölt. Voltak feszültségek Barátoson de ezek jó csapattal megoldhatóak, hiszen a jelenlegi RMDSZ tanácsosi listán, korábbi MPP-és tanácsosok is helyet kaptak. Tervei között szerepel a csatornahálózat felújítása, az elhanyagolt önkormányzati ingatlanok felújítása, hidak, utak, közösségi ház építése, valamint a közösségi élet fellendítése.

Dombora Lehel, Réty község polgármesterjelöltje rámutatott, hogy ő nem változtatni szeretne, hanem folytatni a nyugdíjba vonuló elődje munkáját. A tanácsosjelölt listán sok képzett fiatal is van, akikkel közösen szeretnének javítani az ivóvízhálózaton, csatornarendszeren, bővíteni akarjuk az infrastruktúrát. Tervei szerint a rétyi önkormányzat létrehozza a saját vállalkozását, amely működteti a víz és csatornahálózatot és elvégzi a közszolgáltatásokat. Ugyanakkor továbbra is támogatják a népszerű rétyi fúvószenekart, amely a kulturális tevékenységek bölcsője a faluban. 

Tamás Sándor rámutatott, hogy Nagyborosnyó esetében bonyolultabb a helyzet, hiszen ott az elmúlt évtizedekben nem történt fejlesztés, de az eddigi vezetésnek elképzelése se volt arra nézve, hogy miként lehetne megoldani a víz és csatornarendszer kiépítését, a megye legnagyobb vidéki polgármesteri hivatal épületének tetőszerkezete beomlott, az ablakok betörtek, a központi park el van hanyagolva, sorolta a tennivalókat. Az RMDSZ színeiben induló Kanyó Antal nagyborosnyói polgármesterjelölt kihangsúlyozta: a településen határozott változásra van szükség. változás. Hozzátette: kiemelten kezelik az infrastrukturális beruházásokat, a középületek feljavítását és az ifjúsági szervezet létrehozását. Tamás Sándor kifejtette: azt tanácsolja a nagyborosnyói lakosoknak, hogy nézzék meg a polgármesterjelölt portáját és látni fogják, hogy jó gazda. „Aki otthon jó gazda, az a községnek is jó gazdája tud tud lenni”, mondta az RMDSZ háromszéki elnöke.  

Kapcsolódók

Kimaradt?