Soós Zoltán: befektetőket kell vonzani Marosvásárhelyre

Az elmúlt négy évben 500 vállalkozással lett szegényebb a város, ez a statisztikai adat azt mutatja, hogy Marosvásárhely jelenleg nem vállalkozóbarát város. Ezen változtatni kell” − szögezte le Soós Zoltán kedden.

A független polgármesterjelölt szerint ahhoz, hogy befektetőket vonzzon a város, egy új ipari technológiai parkot kell létrehozni. Megjegyezte, csak olyan ipari beruházások támogatásával ért egyet, amelyek korszerű környezetbarát technológiákat használnak.

A polgármesterjelölt azt is mondta, adókedvezményt biztosítana azoknak a vállalkozásoknak, amelyek új munkahelyeket hoznak létre, és azoknak is, amelyek családbarát intézkedéseket vezetnek be. „Külön figyelmet kell fordítani a fiatal vállalkozókra. Számukra speciális kedvezményeket biztosítanánk, és inkubátorházak létrehozásával is segítenénk a tevékenységüket”− emelte ki a polgármesterjelölt.  

Soós Zoltán hozzátette, új alapokra szeretné helyezni a város kapcsolatát a vállalkozókkal, ennek érdekében egy állandó vállalkozói konzultációs testületet hozna létre, amelynek álláspontját kikérné minden gazdasági fejlesztést érintő kérdésben.

Kapcsolódók

Kimaradt?