Soós Zoltán társadalmi szerződést ajánl Marosvásárhely lakóinak

Olyan, egyedülálló javaslatot tett Soós Zoltán, Marosvásárhely független polgármesterjelöltje, amire eddig még nem volt példa a város életében: tízpontos társadalmi szerződést kötne minden választópolgárral, amelyben vállalja, hogy ha megválasztják polgármesternek megőrzi független státuszát, egyenlő távolságot tart a politikai pártoktól, és minden vásárhelyi polgármestere lesz.

Vállalja, hogy teljesen átláthatóvá teszi a város pénzügyeit, a közpénzek elköltését, évi rendszerességgel nyilvános számadást nyújt a fejlesztésekről, beruházásokról és lehetőséget biztosít a személyes számonkérhetőségre. Továbbá minden stratégiai döntést az érintett terület szakembereivel folytatott tanácskozást követően hoz meg, nem vár a beruházásokra, hanem saját maga keresi meg a lehetséges befektetőket, döntései során a zöldövezet gyarapodását és a korszerű környezetbarát technológiák használatát támogatja.

Arra is vállalkozik, hogy érvényesíti a kétnyelvűséget az önkormányzat hatáskörébe tartozó területeken, a civil szervezeteket, egyházakat és a marosvásárhelyi közösség minden csoportját egyenlő partnerként kezeli, a vállalkozókat bevonja a gazdaságfejlesztési tervek kidolgozásába és a gazdaságösztönző beruházások előkészítésébe, olyan városfejlesztési stratégiát dolgoz ki, amely ösztönzi a gyermekvállalást és a fiatal családok itthon maradását és boldogulását.

Soós Zoltán a hétfői sajtótájékoztatóján elmondta azt is, továbbra is várja a jelenlegi polgármester válaszát, akit nyílt vitára hívott ki és akivel - többek között - arról szeretne beszélni, hogy az utóbbi 16 év alatt mi az, ami nem valósult meg Marosvásárhelyen a számtalan ígéret közül. Soós hangsúlyozta, hogy mindenekelőtt a közösség érdekében szeretne cselekedni, azt szeretné, ha Marosvásárhely a valóra vált esélyek városa lehetne.

A bemutatott társadalmi szerződéssel szeretné személyesen megkeresni a város lakosságát, a választópolgárokat, személyesen vállalva a felelősséget mindaz iránt, amit saját kézjegyével is ellát – hangsúlyozta Soós Zoltán. 

Kapcsolódók

Kimaradt?