Soós Zoltán nyilvános vitára hívta Dorin Floreát

Nyilvános vitára szólította fel csütörtökön Soós Zoltán független polgármesterjelölt Dorin Florea polgármestert és a többi jelöltet.

„Úgy gondolom, városunk polgárai megérdemlik, hogy azok a jelöltek, akik Marosvásárhely polgármesterségére jelentkeznek, terveiket, elképzeléseiket ne csak reklámanyagokon ismertessék, de a nyilvánosság előtt is megvitassák” – írja a városvezetőhöz intézett nyílt levelében a fiatal politikus.

Soós leszögezi: Dorin Florea a négy évvel ezelőtti ígéreteit nem tartotta be, a megígért fejlesztéseket nem valósította meg. Nem hozott sem hazai, sem külföldi befektetőket a városba, nem épült meg az IBM orvosi informatikai és kutatási központ, de még az üzleti negyed sem. Nem kezelte kellő odafigyeléssel az oktatási intézmények fejlesztésének kérdését, és a beígért kerékpárutak sem épültek meg – sorolta a magyar jelölt.

„Mindezek tükrében hívom tehát Önt az elvek és programok olyan nyilvános megvitatására, ahol nemcsak a hangzatos ígérgetésnek, de a számadásnak, és az egyenes beszédnek is helye van. 16 év után ez méltányos elvárás a marosvásárhelyiek részéről” – zárul Soós Zoltán nyílt levele.

Kapcsolódók

Kimaradt?