Komédiába illő rendőrségi eset Hargita megyében

Cserbenhagyásos gázolással gyanúsított meg korábban a rendőrség egy maroshévízi férfit, ám ezt a vádat ejtették, miután kiderült, hogy az áldozatainak vélt két gyalogost nem ütötte el az autójával. Részegek voltak, leestek, így sérültek meg.

Tévedését a Hargita megyei rendőrség pénteken ismerte el, pontosítva a szerdai közleményét. Ebben még arról számolt be az intézmény sajtószóvivője, hogy nem kevesebb mint négy közlekedési bűncselekménnyel gyanúsítanak egy 36 éves férfit.

A szerdai híradás szerint a maroshévízi rendőrséget egy személyi sérülésekkel járó balesethez riasztották május elsején. Az első helyszíni vizsgálatok után megállapították, hogy a jogosítvánnyal nem rendelkező,  36 éves M. M. C. egy rendszámtábla nélküli autót vezetve megsebesített két gyalogost, majd elhagyta a baleset helyszínét.

Szerdai közleményében a rendőrségi szóvivő azt is megemlítette: a két sérült egyike, egy 31 éves férfi olyan részeg volt, hogy kórházba szállítása előtt képtelen volt nyilatkozni a helyszínelőknek a baleset körülményeiről. A másik feltélezett áldozat, egy 33 férfi szintén ittas volt. Az arcán látható sérülések ellenére azt állította, hogy semmi baja, és megtagadta a kórházba szállítását.

Utólag derült ki, hogy a két gyalogos nem autóbaleset, hanem a túlzott alkoholfogyasztás áldozata lett. A rendőrség pénteki közleménye szerint a 31 éves férfi annyira ittas volt, hogy tántorgása közben az arcára esett, és csúnyán megütötte magát. A 33 éves férfi fel akarta segíteni a földről, de részegsége miatt szintén egyensúlyát veszítette, és társa mellé esett az útra, így szerezte arcsérüléseit.

Végezetül a rendőrségi szóvivő közölte: a fentiek fényében a 36 éves alkalmi sofőrt már nem gyanúsítják gondatlanságból okozott testi sértéssel és cserbenhagyásos gázolással, „csak” rendszámtábla nélküli autó jogosítvány nélküli vezetéséért vizsgálódnak ellene.

Kimaradt?