A Bánság fejlesztését és családbarát Temesvárt szeretne az RMDSZ

A temesvári Magyar Házban szerdán mutatta be Molnár András, az RMDSZ megyei tanácsosjelöltje és Farkas Imre temesvári tanácsosjelölt a szövetség Temes megyei szervezetének választási programját.

A fiatal politikusok a város alternatív körgyűrűjének és új autópálya-lejárók kiépítésével, valamint a vidéki egészségügyi szolgáltatások javításával oldanák meg a bánsági közösségek legsürgősebb gondjait, ugyanakkor családbarát Temesvárt, a fiatalok itthon maradását és a gyermekvállalást ösztönző intézkedéseket szorgalmaznak a helyi önkormányzatokban – írta csütörtökön az RMDSZ hírlevele.

Molnár András ügyvéd, megyei tanácsosjelölt az RMDSZ infrastruktúra- és gazdaságfejlesztési, valamint vidékfejlesztési javaslatait ismertette, hangsúlyt helyezve egy alternatív, megyei forrásokból megvalósítható körgyűrű kiépítésére Temesvár körül, a környező önkormányzatok közreműködésével.

„A gazdasági fejlesztés területén a költséghatékony és környezetbarát ipari fejlesztésekre, a megújuló energiák hasznosítására és munkaerő-utánpótlás hatékony biztosítására fektetné a hangsúlyt a Szövetség a duális képzés széleskörű alkalmazásával” – nyilatkozta Molnár András, aki a vidékfejlesztési tervek közül kiemelte a vidéki kis- és középes gazdaságok támogatását, amelyek helyben, a városokban értékesíthetnék friss árujukat. A program kiemelt része a hiánypótló egészségügyi szolgáltatások – fogorvos, gyerekorvos, stb. – biztosítása a megye kisebb településein a megyei önkormányzat közreműködésével.

Farkas Imre tanácsosjelölt családbarát Temesvárt szeretne, ahol az önkormányzat prioritásként kezeli a családok jövőjét, az oktatási intézmények fejlesztésével, az oktatás minőségének növelésével és a mindenki számára elérhető gyermekgondozás feltételeinek megteremtésével, valamint a kis- és középvállalkozások támogatásával segítené a fiatalokat. Farkas Imre szerint „Temesvárnak olyan családbarát településsé kell válnia, ahol otthonteremtési programok működnek, a közterületeket családi programok és rendezvények céljára hasznosítják, sportlétesítmények – sporttelepek, úszómedencék – állnak a családok rendelkezésére.”

Molnár András hozzátette: az RMDSZ a többi kisebbséggel kötött egyezmény értelmében felvállalja a magyarság mellett valamennyi bánsági kisebbségi közösség érdekeinek védelmét és képviseletük biztosítását, a nemzeti közösségek egyházainak, iskoláinak és kulturális intézményeinek fejlesztését, hagyományaiknak és kulturális örökségüknek megőrzését.

Kapcsolódók

Kimaradt?