Bemutatkoztak az RMDSZ aradi önkormányzati jelöltjei

Kedd este mutatkoztak be Aradon azok a jelöltek, akik a június 5-i helyhatósági választásokon a Romániai Magyar Demokrata Szövetség színeiben szállnak versenybe a polgármesteri, helyi vagy megyei tanácsosi mandátumokért.

Az RMDSZ Arad megyében tizenkét településen állít polgármesterjelöltet, és húsz listán összesen 355 tanácsosjelöltje fog megméretkezni az idei önkormányzati választásokon – jelentette be Faragó Péter, a megyei szervezet elnöke a nagyszámú érdeklődő jelenlétében tartott eseményen.

Az elnök kifejtette: „Az elmúlt 26 évben a magyarlakta települések fejlesztésén dolgoztunk, építettük a közösséget. Ma a mi felelősségünk ezt a munkát folytatni, mert hiszem, hogy csak az RMDSZ tudja felelősen képviselni a magyarokat, megvédeni a közösséget, és megteremteni annak biztonságát. Kiállni, képviselni, kiharcolni! Ez a hármas parancs vezérli az RMDSZ munkáját a következő időszakban.”

Faragó Péter szerint folytatni kell a települések fejlesztését, meg kell teremteni a lehetőséget kultúránk, hagyományaink ápolására, támogatni kell a fiatalokat a szülőföldön való boldogulásban, segíteni kell a vidéki családi gazdaságokat, meg kell teremteni a gyermekközpontú oktatást, végül megköszönte a történelmi magyar egyházaknak, hogy partnerek a szövetség közösségépítő munkájában.

Emlékeztetett arra, hogy két Arad megyei településen másik magyar párt is indul a választásokon, illetve vannak magyar jelöltek a román pártok listáin, vagy függetlenként jelöltették magukat. „Sajnos egyesek előbbre tartják saját érdekeiket a közösség érdekeinél” – mondta ennek kapcsán Faragó Péter.

Bognár Levente aradi alpolgármester, az RMDSZ aradi polgármesterjelöltje beszédében meggyőződésének adott hangot, hogy a jelöltséget vállalók a megyeszékhelyen mind a 15 395 személyért, akik a legutóbbi népszámláláson magyarnak vallották magukat, önzetlenül tenni akarnak.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?