Nagyvárad: kampány előtti összegzés

A választási kampány hivatalos kezdete előtt Huszár István RMDSZ-es polgármesterjelölt valamint a listavezetők, azaz Kecse Gabriella, Kirei Melinda, Kecskés Irén Mónika és Pető Dalma tanácsosjelölt (Kis Gábor és Végh Margaréta szakmai elfoglaltság miatt nem volt jelen) még egyszer összegezte, hogy mely területekkel kíván foglalkozni önkormányzati képviselővé választása esetén, illetve arról is szó esett, hogy  jelölésük óta milyen megoldásra váró problémákkal szembesültek.

Kecse Gabriella, a Szacsvay Imre Általános Iskola igazgatója konkrét feladatai között például a magyar nyelvű szakoktatást biztosító pedagógusok felkutatását illetve a műemléképületek jegyzékének bővítését említette. Kirei Melinda fizikus többek között reggel 8 óráig ingyenessé tenné  a parkolást a gyermeküket bölcsődébe, iskolába, óvodába szállító szülőknek, illetve egy, jutányos árú szálláshelyet hozna létre az onkológiai kezelésben részesülőknek, illetve a kórházba utalt vidéki gyermekek hozzátartozóinak.

Kecskés Irén Mónika, a megyei tanács munkatársa többek között a civil szervezetek és az állami intézmények közötti együttműködést erősítné, részmunkaidős állásokat hozna létre nők részére, és javítaná a szociális szolgáltatásokat. Pető Dalma vállalkozó, a dél-rogériuszi körzet elnöke a kultúrával, az ifjúsággal é a fiatal vállalkozók problémáival foglalkozna és – a kapott visszajelzések alapján – egy Magyar Ház kialakítását tartaná fontosnak.

Huszár István alpolgármester, polgármesterjelölt elmondta, lakosságközpontú városvezetést szeretne, emellett többek között a vegyes használó ingatlanok adócsökkentésének lehetőségéről beszélt, a civil szervezetek projektalapú támogatását állítaná vissza illetve kedvezményesebb bérleti díjat szeretne számukra a jelenleginél és nemzetközi közönséget is vonzó sportrendezvényeket is Nagyváradra hozna.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?