Ismét fellángolt a zászlóvita Székelyföldön

A székely zászlót adományként elfogadó és a Kovászna megyei önkormányzat leltárába helyező tanácsi határozat érvénytelenítését kéri a megye prefektusa. Sebastian Cucu szerint az önkormányzat határozata törvénytelen.

A prefektus szerint a Kulcsár Terza József MPP-s tanácsos adománya elfogadásának és a tanácsteremben való kitűzésének nincs törvényes alapja, ezért vissza kell vonni az adott határozatot. Érvelése szerint a határozat a székely zászlóról beszél, valójában Hargita megye zászlajáról van szó, az adomány téves megnevezése pedig a döntés jogtalanságát vonja maga után.

Mivel Kovászna megye tanácsa nem tett eleget a kormánybiztos kérésének, Cucu a bírósághoz fordul a döntés érvénytelenítését kérve.

Kulcsár Terza József ajándékozta székely zászlót a megyei tanács márciusban határozatban foglalt be az önkormányzat hivatalos leltárába.  Az MPP-s önkormányzati képviselő még februárban adományozta a lobogót, amit a közgyűlés jóváhagyásával elhelyezett a teremben Románia, az Európai Unió és a megye hivatalos zászlaja mellé.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?