Egy hétig Kolozsvár az erdélyi magyar humor fővárosa lesz

Április 4. és 10. között, egy héten át zajlik az Erdélyi Humorfesztivál. A rendezvény 13. kiadását csak Kolozsváron tartják majd, a humor számos műfaját és képviselőjét felsorakoztatva.

A rendezvényről szóló hétfői sajtótájékoztatón Jakab Adorján, a Humorfesztivál egyik főszervezője elmondta, az RMDSZ ügyvezető elnöksége és a Comedy Club A hét poénja címszó alatt szervezi meg az eseményt. Elhangzott, az RMDSZ mindig fontosnak tartotta, hogy lehetőséget biztosítsanak feltörekvő előadóművészek számára, és tartalmas programot nyújtsanak.

Idén bővített programú, egyhetes rendezvényre készülnek, az erdélyi humor történelmi áttekintésére vállalkoznak, a mesemondástól a kabarén, viccmondáson át a slam poetry-ig és stand up-ig.

A Sapientia EMTE Tordai úti épületében indítanak, ahol fiatal rendezők rövid munkáit mutatják be. Szintén ezen a napon tekinthető meg Hadházi László és Kiss Ádám Dumapárbaj című filmje. Kedden a Migráns vagyok, nem piskóta című műsora tekinthető meg a Gruppen-hecc részéről. Szerdán a januárban elhunyt Hazug Pistára emlékszik meg Berecz András, a Görbe szavak című előadással, a Heltai Folk-kocsmában. Open mic slam versenyre is sor kerül aznap, magyarországi bajnokok részvételével, a Bulgakovban.

Sanyika is fellép

Csütörtökön ugyanezen a helyszínen szervezik meg a viccmondó-versenyt, ezen a napon pedig az erdélyi humor egyik oszlopos tagjával, a baróti Sanyikával találkozhatnak a rajongók, és live műsorral is készül a StarTV mindenese. György Botond szervező, a Comedy Company tagja elmondta, a megszokottól eltérően idén nem keresnek új humoristákat, hogy a már felismert tehetségeknek adjanak újabb lehetőséget – jövőben azonban ismét lesz lehetőség a fiatal humoristák fellépésére.

Somolyák Tamás és Felméri Péter, később Dombovári István szórakoztatja a nagyérdeműt pénteken, este after-party zajlik a Bulgakovban. Szombaton Szabó Nándi és Molnár Arnold mellett Zsók Levente és Kovács András Péter nevetteti a közönséget. Vasárnap András Előd és a Szomszédnéni Produkciós Iroda zárja a fesztivált. A teljes program itt érhető el.

Kolozsvár, a humor fővárosa

A Humorfesztivál most nőtte ki magát igazán fesztivállá, ezért egy hétig Kolozsvár a humor fővárosa lesz – fogalmazott Jakab Adorján. György Botond elmondta, sajnos idén sem hívhatták el a székely származású, amerikai Louis CK-t, de hosszú távon akár ezt is tevezik.

Lesznek napok, amelyekre belépőt kell váltani, a Kolozsvári Magyar Operában zajló Gruppen-hecc előadásra, amelyre 25 lej a belépő, Berencz András előadására szintén jegyeket váltani, 10 lej ellenében. A Kolozsvári Magyar Diákszövetség és a hallgatói önkormányzat támogatásával húsz százalékos kedvezményben részesednek az A Kártyával rendelkező diákok, hangzott el. A szombati előadásokra szintén belépőt kell váltani, akár a biletmaster.ro-n is. A bérlet ára 60 lej, amely több előadást fedez majd.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?