Háromszéken idén 42 millió lejt fordítanak megyei utak javítására

A megyei utak javítására szánt összeg jóval nagyobb, mint amennyit tavaly költöttek erre a célra, mégis idén kevesebb kilométernyi megyei utat aszfaltoznak, mivel a betervezett munkálatok bonyolultak és átfogóak, nyilatkozta Tamás Sándor.

A háromszéki közgyűlés elnöke rámutatott, hogy tavaly a létező 263 kilométernyi megyei útból 102 kilométeres szakaszt aszfaltoztak, erre 36 millió lejt költöttek.

Az idei költségvetésben 42 millió lejt különítettek el megyei útak rehabilitálására, de míg tavaly főként aszfaltoztak, idén inkább az úttestek javítására fordítanak hangsúlyt. Kovászna megye tanácsa 15 millió lejnyi bankhitelt vett fel korábban, amit a pályázati önrészek fedezésére valamint a lécfalvi hulladéktároló és a sepsiszentgyörgyi kórház rehabilitálására szántak, viszont ezeket a költségeket időközben sikerült az önkormányzat költségvetéséből fedezni, így a bankhitelből eddig fel nem használt összeget idén útjavításokra használják. Ehhez már megkapták a helyi hitelek felhasználását szabályzó bizottság jóváhagyását is.

Tervek szerint idén tízmillió lejt költenek a Lécfalva és Maksa közti DJ 121A jelzésű megyei út korszerűsítésére, a maradék összeget pedig a rendkívül rossz állapotban lévő, de forgalmas Sepsiszentgyörgy – Illyefalva – Aldoboly – Brassó megye határa szakaszt összekötő DJ 112 jelzésű út korszerűsítésre költik.

Kapcsolódók

Kimaradt?