Száz kilométer megyei utat és hidakat újítanak fel idén Háromszéken

November végére megvalósul a háromszéki önkormányzat célkitűzése, hogy idén 100 kilométer megyei utat aszfaltozzanak újra, jelentette be a háromszéki önkormányzat szerdai, torjai kihelyezett ülésén Tamás Sándor. A tanácselnök elmondta, az aszfaltozások mellett idén elkészül az új nagyajtai híd, és december végére lezárul a sepsiszentgyörgyi kórház évek óta tartó felújítása is.

A Kovászna megyei önkormányzatnak kiemelt célja, hogy a megye úthálózatát, hídjait, valamint egészségügyi szolgáltatásait olyan szintre fejlessze, amely a közösség igényeinek megfelel, mondta Tamás Sándor. Tájékoztatott, hogy a szerdai ülésen olyan határozatokat fogadtak el, amelyek a vidéki településeket segítik. Az önkormányzat 11 millió lejt fordít további útépítési munkálatokra, ebből 4,2 millióból megyei utakat aszfaltoznak, a fennmaradó, közel 7 millió lejt pedig községi utak felújítására fordítják.

Hozzátette: azért zajlik Torján a megyei tanács ülése, mert a településen egy hidat kell újraépíteni, ezért ezt az 580 ezer lej értékű beruházást a háromszéki önkormányzat saját takarékalapjából 200 ezer lejjel támogatja. Daragus Attila, Torja polgármestere megerősített, a híd stratégiai fontosságú, hiszen a község fontos részeit köti össze, és így megközelíthetőbbé válnak a mezőgazdasági területek is.

A torjai kihelyezett ülésen a háromszéki önkormányzat többek között arról is döntött, hogy 10 000 lejjel támogatja az M Stúdió mozgásszínház 10 éves fennállását ünneplő Flow Fesztivált. Szintén 10 000 lejes támogatást kapott a Kovászna Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) is, az összeget felszerelések vásárlására fordíthatják.

A Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház számára közel 5 millió lejt hagyott jóvá a testület: ebből az összegből az intézmény régi épületén végeznek felújítási munkálatokat, továbbá az elektromos hálózat, a fűtés, valamint a tűzvédelem korszerűsítésére is jelentős összeget fordítanak.

Kapcsolódók

Kimaradt?