Háromszéken 11 kilométer utat lehet leaszfaltozni a kormánypénzből

Tizenegy kilométernyi út aszfaltozására kapott pénzt Kovászna megye a kormánytól. A 6,5 millió lej a szükségletekhez képest elenyésző, de a kicsit is megbecsülik, mondta  csütörtökön Tamás Sándor.

A háromszéki önkormányzat elnöke arra is rámutatott, hogy a kormány szerdai ülésén 5-8 millió lejt osztott szét a megyék között, de a kis megyéknek kedveztek, így Kovászna megye jól járt, mert nagyobb összeget kapott mint az elmúlt években.

Tamás Sándor elmondta, hogy ebben az évben saját költségvetésből további 40 millió lejt fordítanak útjavításokra és hídépítésre. Az önkormányzat tervei szerint év végéig hozzávetőleg száz kilométernyi utat aszfaltoznak a 250 kilométernyi háromszéki úthálózatból. A tanácselnök szerint a következő napokban konzultálnak a polgármesterekkel és a szeptemberi tanácsülésen döntenek arról, hogy miként használják fel a kormány által kiutalt összeget.

Kovászna megyében év végéig aszfaltozási munkálatok zajlanak Kézdiszentlélek-Esztelnek-Lemhény és a Hídvég-Bölön-Nagyajta közötti útszakaszon. Aszfaltoznak a Nagyborosnyó-Zágon, Kézdiszentlélek-Lemhény, Hídvég-Bölön-Nagyajta, Apáczai híd- Nagyajta-Középajta, Gelence-Szentkatolna-Márkosfalva, Gidófalva-Angyalos, Bibarcfalva-Nagybacon-Mikóújfalu, Kilyén-Dobolló és Maksa-Lécfalva-Várhegy közötti útszakaszokon is.

A leszerződött szakaszokon befoltozzák a meglévő lyukakat, 4 cm vastagságú aszfaltréteget öntenek, és az út mindkét oldalán a járdaszegélyeket kiegészítik az aszfaltréteggel egyenlő magasságra.

Kapcsolódók

Kimaradt?