Hol javítanak utat, csatornahálózatot Háromszéken?

Háromszék 17 települése összesen 21 millió lejt kapott fejlesztésekre az Országos Területfejlesztési Programból. Az érintett települések polgármesterei aláírták a finanszírozási szerződést, amelyből utakat javítanak, illetve ivóvíz- és csatornahálózat-korszerűsítéseket végeznek.

Ez utóbbira Szentkatolna, Kommandó, Zabola, Barót, Hídvég, Bodzaforduló, Barátos, Kovászna, Szitabodza és Zágon kapott pénzt, míg útjavításra Bárkány, Kisbacon, Bereck, Bodzaforduló, Ozsdola, Szentlélek, Zabola, Kézdivásárhely és Sepsiszentgyörgy kap támogatást a kormány pénzalapjaiból.

A háromszéki önkormányzat elnöke, Tamás Sándor elmondta, hogy a megyei tanács is pályázott az Országos Területfejlesztési Programhoz, és több mint 120 ezer lejt fordíthatnak idén az Uzon és Kilyén közötti útszakasz újraaszfaltozására. A munkálatok teljes költsége ennél többe kerül, ezért a maradék 5 millió lejt a megye saját költségvetéséből fedezik.

Tamás Sándor hozzátette, Európai Uniós követelmény, hogy 2016-ig minden településnek legyen korszerű víz- és csatornahálózata, ennek megvalósításában segít a kormánytámogatás. A háromszéki közgyűlés elnöke emlékeztetett, hogy az elmúlt években több polgármester élt a lehetőséggel és kevés önrész hozzáadásával szebbé és élhetőbbé tette az általa vezetett települést.

Érdemes megragadni a területfejlesztési program által kínált pályázati lehetőségeket, mert így a befizetett adóink egy része visszakerül a megye fejlesztésére, másrészt ezeknek a pénzeknek a lehívása egyszerűbb, mint az Európai Uniós pályázati rendszerek - mutatott rá Tamás Sándor. 

Kapcsolódók

Kimaradt?