Elárverezi az adóhatóság az Antena3 székhelyét

Elárverezi az országos adóhatóság (ANAF) az Antena3 székhelyéül szolgáló ingatlan – közölte egy pénteki találkozón az intézmény a csatorna vezetőségével. Közben ötezren tüntettek Bukarestben az hírtelevízió kilakoltatása ellen.

Az országos adóhatóság (ANAF) nem tágít: az Antena3 hírtelevíziónak költöznie kell, mert az intézmény elárverezni készül azt az ingatlant – közölték az ANAF képviselői a csatorna vezetőivel tartott pénteki tárgyalásaikon. A találkozót az Antena3 kezdeményezte – írtja a Hotnews.

Ismert, hogy a hírtelevízió a sajtószabadság nevében kézzel-lábbal tiltakozik a kilakoltatás ellen, annak ellenére, hogy az ingatlan a cég alapítója, Dan Voiculescu ellen hozott jogerős ítélet alapján 2014-ben a román állam tulajdonába került. A politikust és üzletembert 10 éves börtönbüntetésre ítélték korrupcióért, a bíróság által megítélt 60 millió eurós vagyonelkobzásnak mindeddig nem szereztek érvényt.

Az Antena3 pénteken az utcára hívta híveit: mintegy ötezren tiltakoztak Bukarestben, a parlamenti előtti téren a televízió kilakoltatása ellen. A demonstráció közben a helyszínen felállított színpadon a tömeghez beszélő egyik újságíró, Dana Grecu letérdelt. „Le akarnak minket térdepeltetni. De mi csak önök és az isten előtt fogunk letérdelni” – jelentette ki a szónok.

Kapcsolódók

Kimaradt?