Brutális ütemben olvad Johannis facebookos népszerűsége

Huszonnégy óra leforgása alatt, szerda estétől csütörtök estig 25 ezerrel csökkent Klaus Johanis Facebook-oldalán a kedvelőinek a száma.

Mint korábban írtuk, az államfő hirtelen népszerűség-vesztését egy nagyon szerencsétlen kijelentése okozta. Pártját fogta a jogerős ítélet alapján kilakoltatással fenyegetett Antena3 hírtelevíziónak, kijelentve, hogy nem szabad a sajtószabadságot „banális adminisztratív okok miatt” korlátozni.

A megfogalmazás azért verte ki sokaknál a biztosítékot, mert úgy értelmezhető, hogy Klaus Johannis a jogerős bírósági ítéleteket „banális adminisztratív intézkedésnek” tartja, amelynek senki sem köteles eleget tenni. A Facebrands adatai szerint az államfőnek szerdán 21.30-kor még 1.732.500 követője volt a Facebookon, csütörtökön 21.30-kor ez a szám 1.707.562-re csökkent. A lájkolók számának látványos apadása itt élőben követhető.

Az Antena3 egyik műsorvezetője, Mircea Badea azzal sietett az államfő segítségére, hogy felszólította a csatorna nézőit, lájkolják a Facebook-oldalát, pótolva az elpártolókat. Ennek a felhívásnak egyelőre nem látszik az eredménye.

Ismert, hogy az Antena3 televízió a korrupció miatt bebörtönzött Dan Voiculescu üzletember-politikus tulajdonában van. Igaz, nem névleg, mert a csatornát működtető Intact médiabirodalmat a két lányára íratta. A hírtelevízió gyakorlatilag a létrehozása óta a tulajdonosa gazdasági és politikai érdekeit szolgálja ki. Az évek során kampányszerűen támadta az ex-szenátor politikai ellenfeleit, az egyik legfontosabb céltáblája Traian Băsescu egykori államfő volt. Az Antena3 rendszeresen megszegi az audiovizuális törvényt, embereket járat le és sért meg a méltóságában. Ezt bizonyítja az a rengeteg bírság is, amelyet az évek során az audiovizuális tanácstól kapott.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?