Szilveszterkor közel ezren kerültek a sepsiszentgyörgyi sürgősségre

A szilveszteri kisvakáció ideje alatt közel ezer személyt láttak el a sepsiszentgyörgyi kórház sürgősségi osztályán. Nagy D. István szóvivő szerint december 28. és január 3-a között 957-en jelentkeztek különböző panaszokkal a sürgősségen, közülük 160 személyt utaltak be a sepsiszentgyörgyi kórház valamely osztályára.

Legtöbb páciens, szám szerint 617 belgyógyászati panaszokkal kereste fel a sürgősséget, derült ki a kórház összesítéséből, amely szerint más betegek szív és érrendszeri-, ideggyógyászati-, sebészeti-, gyerekgyógyászati-, nőgyógyászati-, pszichiátriai és ortopédiai  panaszokkal fordult orvoshoz.

A szilveszteri szabadnapok ideje alatt a sepsiszentgyörgyi kórházban 21 szülést bonyolítottak le, 8 lány, illetve 13 fiú jött a világra. Ebben az időszakban hat személy került sürgősségre közúti balesetben szerzett sérülések miatt, illetve erőszakos cselekmények nyomán szerzett sérülésekkel öt személy jelentkezett.

Emellett a sepsiszentgyörgyi kórház szakemberei  összesen 16, ittas állapotban lévő személyt részesítettek orvosi ellátásban. Közülük 15-en szilveszter éjszakáján kerültek sürgősségre. Nagy D. István szerint egy 17 éves kiskorú is ittas állapotban került kórházba, őt a gyerek-pszichiátriára utalták be.

Szintén a szilveszteri hosszú hétvégén egy személy kérte, hogy a hideg elől a sürgősségi osztályon húzódhasson meg. Esetében a kihűlés veszélyének elhárítása érdekében léptek közbe az orvosok. A kórházi szóvivő szerint az elmúlt 168 órában egy 21 éves férfit láttak el aki ittasan gyógyszer túladagolással próbálkozott véget vetni életének. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?