Halálos balesettel kezdődött az újév Háromszéken

Egy halálos balesethez és több mint száz szabálysértéshez riasztották a háromszéki rendőröket a szilveszteri hosszú hétvége ideje alatt. Nicoleta Marin szóvivő elmondta, december 28. és január 3. között 118 ügyben volt szükség rendőrségi eljárásra, ebből 82 esethez a 112-es hívószámon riasztották a hatóságot.

Emellett 27 bűncselekményt azonosított a rendőrség, és 187 szabálysértés esetében bírságoltak összesen 32 700 lej értékben, tájékoztatott a háromszéki rendőrség szóvivője. A szilveszteri időszakban a rendőrségi ellenőrzések következtében több mint tízezer lej értékben koboztak el különböző tárgyakat.

Nicoleta Marin hozzátette: a közlekedési rendőrség dolgozói a hosszú hétvége alatt jelen voltak a közutakon, és 120 bírságot róttak ki szabálytalankodó autósoknak, illetve 11 hajtási jogosítványt és két forgalmi engedélyt vontak be.

Kovászna megyében két közúti baleset történt az év első napján. Január elsején Zágonban azonosítottak egy 34 éves férfit, aki robogóval közlekedett a település területén, de levesztette uralmát járműve fölött, elesett és súlyos sérüléseket szenvedett. A rendőrök megállapították, hogy a férfi által vezetett robogót nem íratták forgalomba, a sofőr pedig nem rendelkezett hajtási engedélye sem, ezért bűnvádi eljárást indítottak ellene.

Ugyancsak az év első napján az esti órákban Kézdivásárhely és Kézdiszentlélek között is történt egy baleset, amikor egy 25 éves fiatalember elgázolt egy kerékpárost, akinek járműve nem volt megfelelően megvilágítva és vezetője sem viselt fényvisszaverő mellényt. A biciklist kórházba szállították, ahol belehalt sérüléseibe. 

Kapcsolódók

Kimaradt?