Romániai zsebtolvajokat fogtak a budapesti Váci utcában

A budapesti Váci utcában lopta el a három román állampolgárságú nő a sértett kabátzsebéből a mobiltelefonját – számolt be a police.hu.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság II. kerületi Rendőrkapitánysága nyomozást folytat R. Corina 28 éves, R. Augustina 29 éves román állampolgárokkal, valamint fiatalkorú társukkal szemben lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A rendelkezésre álló adatok szerint R. Corina 2015. december 15-én 12 óra körül egy Váci utcai üzlet előtt kivette egy maláj férfi kabátzsebéből annak mobiltelefonját. Két társa takarással és figyeléssel biztosította őt. Amikor a sértett észlelte a lopást, visszavette a nőtől telefonját. A három elkövető megpróbált elfutni, de a BRFK egyik közelben tartózkodó civil ruhás nyomozója utánuk futott és elfogta őket.

A rendőrök előállításukat követően gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették őket. Velük szemben a további eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság folytatja le. Az ügyészség előterjesztést tett R. Corina és fiatalkorú társa bíróság elé állítására, míg R. Augustina az eljárás során szabadlábon védekezik.

Kapcsolódók

Kimaradt?