Colectiv-tragédia: 61-re nőtt a halálos áldozatok száma

Hatvanegyre nőtt vasárnap este a Colectiv-tragédia halálos áldozatainak a száma. Egy Németországban ápolt, 36 éves nő szervezete adta fel a küzdelmet – számolt be a Digi24 televízió.

A tűzvész sérültjét egy hónappal ezelőtt szállították a fővárosi égéssebészeti kórházból Németországba, válságos állapotban. Jelenleg a Colectiv-tragédia 27 sebesültjét ápolják külföldön és 23-at Romániában.

A halálos áldozatok száma három hétig nem növekedett. November 22-én jegyezték a legutóbbi halálesetet: akkor egy 19 éves fiatal vesztette el életét egy bécsi klinikán. A román sajtó kiderítette, hogy halálát egy Romániában szerzett kórházi fertőzés okozta.

A bukaresti Colectiv klubban október 30-án egy rockkoncerten használt tűzijáték miatt lobbant lángra a terem gyúlékony anyagból készült hangszigetelése. A helyiségnek nem voltak vészkijáratai. A rendezvény több száz résztvevője közül sokan nem tudtak idejében kimenekülni az egyetlen használható kijáraton. A tragédia éjszakáján 27-en haltak meg, több mint 150 ember pedig füstmérgezéssel és égési sérülésekkel került kórházba.

Kapcsolódók

Kimaradt?