Óriási tárgyat találtak a föld alatt Lagzi Lajcsi birtokán

Hatalmas olajtartályra bukkantak a hatóságok a Lagzi Lajcsi művésznéven ismertté vált Galambos Lajos birtokán a földbe ásva - jelentette a Bors.

Rendőrök és vámosok bukkantak egy óriási tartályra Galambos Lajos boldogasszonypusztai birtokának hátsó részén, mélyen a földbe rejtve - írta a Bors, amely szerint a vámosok kőolajszármazéknak tűnő folyadékot találtak benne.

A lap szerint a hatóságok egy vádalku eredményeként lepték el a birtokot december 1-én.

A Bors forrása szerint jegyzőkönyv is készült a hatalmas tartály megtalálásáról. A hatóságok a helyszínen nem tudták megállapítani sem a tartály méretét, sem azt, milyen ásványolaj-származék van benne, ezért mintát vettek, több liter folyadékot vittek el - tette hozzá a forrás. 

Az nyilvánvalóvá vált már a helyszínen is, hogy a tartály nincs összeköttetésben a zenész benzinkútjával. A gyanú szerint fáradtolajat tartalmazott és évek óta állhatott ott érintetlenül, de a hivatalos vizsgálat még nem zárult le.

Egy helybeli szerint a trombitaművész munkatársai nem jártak a tartályhoz, az feltehetően abból az időből származik, amikor még egy téesz működött a területen. Talán a traktorok fáradtolaját engedték bele.

A trombitaművész saját benzinkútjának plombái, a benne található üzemanyag mennyisége és a számlák is rendben voltak - tudta meg a lap. A Komárom-Esztergom megyei rendőrség korábban közölte, lopás miatt indult nyomozás, de úgy tűnik, rövidesen ezt megszüntetik. 

Galambos Lajos jogi képviselője nem kommentálta a lap értesüléseiket. "A védelem nem a média­nyilvánosságra, hanem a konkrét ügy értékelő és elemző munkájára koncentrál" – közölte Fröhlich Krisztián.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?