Fémdetektorokkal kutatták át Lagzi Lajcsi birtokát

Újabb nyomozás indult a múvésznevét Lagzi Lajcsiként ismert Galambos Lajos ellen, kedden rendőrök szállták meg a birtokát - írta a Blikk.

Hétfőn csapatszállítókkal hozták a területet átvizsgáló rendőröket, akiknek még a polgárőrök is segítettek a kutatásban, néhány óra múlva pedig a NAV munkatársai is megjelentek Galambos Lajos birtokán - írta a Blikk, amely szerint a hatóságok feljelentés alapján tartottak kutatást.

A meg nem erősített hírek szerint lopott autókat vagy autóalkatrészeket kerestek, amelyeket a többhektáros birtokon ástak el, vagy süllyesztettek el a magántóban, amely ugyancsak a zenészé. Nem tudni, mit talált a rendőrség - tette hozzá a lap, amely szerint fémdetektorokat is használtak.

Léber Gabriella, a megyei rendőrkapitányság szóvivője a Blikknek azt mondta, egy nyomozati cselekményt hajtottak végre a boldogasszonypusztai ingatlanon, amely nem azonos a jelenleg folyamatban lévő, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság által folytatott eljárással.

A lap szerint a most folyó nyomozásban egyelőre nem gyanúsítottak meg senkit, de komoly gyanújuk van egy másik bűncselekmény elkövetésére, ezért is vonultak ki ilyen nagy erőkkel. Galambos Lajosék ügyvédei, Berényi András és Németh Zoltán sem tudott felvilágosítást adni a nyomozásról.

A most indított eljárásnak köze lehet egy korábbi nyomozáshoz, amely biztosítási csalás ügyében indult a Budapesti Rendőr-főkapitányságon - tette hozzá a Blikk.

A rendőrök három hónapja tartóztatták le a zenészt, a feleségét és alkalmazottjukat, Cs. Csabát, akiket meg is gyanúsítottak. A gyanú szerint éveken keresztül lekötött vezetékeken szerezték az áramot, a gázt és a vizet otthonukba és az általuk üzemeltetett lakóparkban Tatán.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?