Megszólalt a belügyminiszter a motoros rendőr halálának ügyében

Gabriel Oprea azt állítja, hogy nem magánúton volt, hanem hivatali ügyintézés céljából közlekedett rendőri kísérettel, amikor meghalt a konvoját kísérő egyik motoros rendőr. A belügyminiszter hétfőn először szólalt meg az ügyben a 28 éves Bogdan Gigină halála, október 20. óta.

Sajtónyilatkozatában Oprea „az áldozat családjával szembeni tisztelettel” magyarázta eddigi hallgatását. Közölte: a védekezésnél fontosabbnak tartotta, hogy személyesen biztosítsa együttérzéséről az elhunyt személy hozzátartozóit.

A belügyminiszter tragédiának nevezte a rendőr halálát. Emlékeztetett arra, hogy az ügyben bűnvádi eljárás indult, amelynek lezárásáig nem szolgálhat részletekkel a baleset körülményeiről. Biztosította a közvéleményt, hogy az ügyészek megkapták a belügyminisztériumtól a vizsgálataik lefolytatásához szükséges összes információt.

Azt azonban elmondta, hogy valóban nem állt meg, amikor a motoros rendőr a gázvezetékcsere miatt kiásott gödörbe zuhant, mert neki senki sem szólt, hogy baleset történt. „Csak annyit láttam, hogy az előttünk haladó rendőrautó megállt, és az egyik rendőr intett, hogy haladjunk tovább” – magyarázta.

Mint ismert, a román törvények szerint a miniszterek csak „sürgős esetekben” közlekedhetnek rendőri kísérettel. Felmerült a gyanú, hogy Gabriel Oprea közvetett módon felelős Bogdan Gigină haláláért, mert magánúton volt, amikor a baleset történt. A liberális ellenzék a lemondását követelte, vasárnap tüntettek is ellene.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?