Az elhunyt motoros rendőrre emlékeztek a bukaresti motorosok

Felvonulást tartottak szombat este a bukaresti motorosok a kedden elhunyt rendőr emlékére. Mintegy háromszázan helyeztek el gyertyát a baleset helyszínén.

Mint ismert, a 28 éves Bogdan Gigina egy gázvezetékcsere miatt kiásott gödörbe zuhant a főváros egyik sugárútján. Életét küldetés közben veszítette el: Gabriel Oprea belügyminiszter konvoját kísérte. Halála után felmerült a gyanú, hogy a tragédiáért közvetlenül a politikus is felelős, mert hivatalával visszaélve, indokolatlan esetekben is rendőri felvezetésű gépkocsival közlekedett.

A baleset hat napja történt, de Gabriel Oprea még mindig nem számolt be a nyilvánosságnak arról, hogy miért volt szüksége rendőri kíséretre aznap, amikor Bogdan Gigina a gödörbe esett. Egyes források szerint a miniszter egy vendéglőből a lakására tartott, amikor a tragédia történt.

Szombaton a Nemzeti Liberális Párt (PNL) miniszterelnök-jelöltje, Cătălin Predoiu a tárcavezető lemondását követelte. Megszólalt Klaus Johannis államfő is, aki sürgette a rendőr halála körülményeinek kivizsgálását.

Az eset kapcsán ügyészségi vizsgálat indult. Vádhatósági források szerint ki fogják hallgatni Gabriel Opreát is.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?