Megsértődött az Igazi Csíki Sör Csíkszereda alpolgármesterére

Közleményben értesíti az Igazi Csíki Sör a fogyasztókat, hogy „nem lehet jelen” a csütörtökön megkezdődött Csíkszeredai Városnapokon. A számon kérő közlemény a „zászlóbontó” politikusokat okolja a kialakult helyzetért.

Az Igazi Csíki Sör visszavonulásának oka az, hogy a "Heineken nyomására a városvezetés kiszorította cégüket a városközpontból, és olyan periférikus helyet kínált a termék bemutatására és értékesítésére, ami nagyon kedvezőtlen lett volna a cég és a fogyasztók számára".

A közleményben emlékeztetnek arra, hogy a városnapok fő támogatója a rivális, a Ciuc terméket forgalmazó Heineken, ezért bejelentik: „NEM” vesznek rész a vásáron.

Az Igazi Csíki Sör Csíkszereda alpolgármesterét hibáztatja a kialakult helyzetért. A sörmanukaftúra Antal Attila, Csíkszereda polgármesteri jogokkal felruházott alpolgármestere és Borboly Csaba, Hargita megye tanácselnöke közötti belső levelezést is „kiszivárogtatva” arról értesíti fogyasztóközönségét: a főtámogató Heineken szerződésben kötötte ki a szervezést ellátó városházának, hogy más sörgyártó nem forgalmazhatja termékét.

„Elérte a multinacionális lobbi a csíkszeredai városvezetést is? „ – teszi fel az Igazi Csíki Sör a kérdést. „Szomorú, hogy egyes elöljáróink zászlókat lengetnek és avatnak, másrészt aprópénzért értékesítik, eladják elveiket” – fogalmaznak a közleményben. A közlemény teljes szövege itt olvasható

Az ügyben Antal Attila alpolgármestert is kerestük, eddig nem sikerült telefonon elérnünk.

Kapcsolódók

Kimaradt?