Így várták a Heineken vezetőit Csíkszentsimonban (FOTÓK)

Tüntetők csoportja várta kedd reggel Csíkszentsimonban a Heineken Románia vezetőjét, aki tárgyalni készül a községházán a polgármesterrel.

A tiltakozók az Igazi Csíki Sör védelmében gyűltek össze a polgármesteri hivatal előtt, és „Heineken lasă pace pe producătorul local!” (Heineken, hagyd békén a helyi termelőket!), illetve „Heineken dute acasă!” (Heineken, menj haza!) feliratú transzparenseket tartottak a magasba.

Csíkszentsimon polgármestere, Fábián László korábban a maszol.ro-nak elmondta, kedden délelőttre bejelentkezett a hivatalába Onno Rombouts, a holland multinacionális cég romániai menedzsere, aki a vállalat jogásza és egy tolmács kíséretében keresi fel a székelyföldi települést.

Az elöljárótól megtudtuk, hogy a váratlan látogatás előzményeként a Heineken válaszolt arra a petícióra, amelyben több tucat Hargita megyei polgármester, közbirtokossági elnök, közéleti személyiség, közösségi vezető írt a multinak azzal a kéréssel, hogy hagyjon fel az Igazi Csíki Sör gyártója elleni perekkel. Fábián László nem kívánt részleteket elárulni a petícióra kapott válaszról és a keddi találkozó tárgyáról.

Kapcsolódók

Kimaradt?