Ügyvezető elnökséggé alakul át szombattól az RMDSZ főtitkársága

Várhatóan Kovács Péter jelenlegi főtitkárt választják meg az RMDSZ ügyvezető elnökének a szövetségi elnök javaslatára a Szövetségi Képviselők Tanácsa (SZKT) szombati, marosvásárhelyi ülésén – erősítette meg a maszol.ro-nak Biró Rozália, az SZKT elnöke.

A szenátor elmondta, az RMDSZ miniparlamentjének napirendjén az ügyvezető elnökség struktúrájának elfogadása is szerepel. Kovács Péter jelenlegi főtitkárnak vannak tapasztalatai a munka országos koordinálásában, az ügyvezető elnöki feladat betöltésére pedig hatalmas munkabírásra lesz szükség” – tette hozzá a politikus.

Biró emlékeztetett arra, hogy a főtitkárság ügyvezető elnökséggé alakításáról a kolozsvári kongresszuson született döntés. „Bár politikai pártokkal egy hadszíntéren kell a küzdelmet folytatni és a csatákat megnyerni, mégis az elsőrendű feladatunk az, hogy azt az érdekképviseletet, amit 25 évvel ezelőtt felvállaltunk, sikeresen fejlesszük tovább. Ehhez pedig a főtitkárság helyett inkább ügyvezető elnökségre van szükség. A testület feladata elsősorban a szervezési ügyvitel, másodsorban a területi szervezetekkel való kapcsolattartás” – magyarázta az SZKT elnöke.

Biró létszükségnek nevezte, hogy az RMDSZ bátorítsa és támogassa a civil társadalomból és vállalkozói szférából érkező kezdeményezéseket. Hozzátette: kommunikációs, önkormányzati ismereteket gyarapító, pályázatírási, rendezvény- és kampányszervezést oktató tréningek szervezésére van már igény.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?