Hét éves gyereket alázott meg Kolozsváron egy tanítónő (VIDEÓ)

Rendszeresen megalázza a gyermekeket Monica Chiorean tanítónő a kolozsvári Sigismund Toduță Zenelíceumban, ahol magyar osztályok is vannak - állítják a szülők. A tanítónő oktatási módszereiről hangfelvétel is készült.

A felvételen a pedagógus keresetlen szavakkal aláz meg egy hét éves kisdiákot: "Te hülye vagy a fejeddel, hol a fenébe láttad, miért írsz nullát?... Te normális vagy?... Menj a fenébe vissza az előkészítőbe! Menj vissza az óvodába! ... Hová tetted az eszed? Gyere a francba ide a katedrához... Féleszű, ami vagy! ... Csecsemő!"

Ezt követően az osztályt arra kényszerítette, hogy háromszor kiabálják el kórusban: Ébresztő! A tortúra végén a kisfiú végül helyes válaszokat adott a feladatra.

http://www.youtube.com/watch?v=but-3j-hqnA&feature=youtu.be

A szülők a tanítónő viselkedése miatt januárban már panaszt emeltek az iskolánál, aminek az lett a következménye, hogy két gyermeket, az egyik a megalázott kisfiú, kivettek az iskolából - olvasható a stiridecluj.ro-n. Az iskola vezetősége nem lépett fel a tanítónő ellen a szülők beszámolója szerint, nem helyeztek el például kamerát az osztályban, ezért két héttel ezelőtt a tanfelügyelőséghez fordultak. Arra kérték az illetékeseket egyebek mellett, hogy távolítsák el a tanítónőt.

A szülők hangfelvételeket is csatoltak a benyújtott panaszhoz. A főtanfelügyelő, Valentin Cuibus elismerte, hogy létezik egy panasz, de a felvételekről nem tudott. Elmondta ma, azaz kedden kiszállnak a helyszínre, hogy megvizsgálják, van-e alapja a vádaknak.

"A tanfelügyelő, aki a tanítónőkkel foglalkozik, kimegy az iskolához, hogy felmérje, miről van szó. Ma hallottam a tanítónőt, és ha igaz, nagyon súlyos az ügy" - mondta Valentin Cuibus.

Az iskola vezetősége úgy tájékoztatott, hogy a tanítónőnek 27 éves régisége van, elismert, és jó eredményeket tud felmutatni. Vasile Sândean-Ovadiuc igazgató elmondta, februárban hallott az ügyről, és a szülői értekezleten eldöntötték, hogy adnak még egy esélyt a pedagógusnak. A tanítónő azzal védekezett, hogy problémái vannak otthon, ezért nem tudta kontrolálni magát.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?