Meggyűlt a baja Kelemen Hunornak, mert védelmébe vette Nagy Zsoltot

A Legfelső Bírói Tanács (CSM) hétfőn azzal gyanúsította meg Kelemen Hunor szövetségi elnököt, hogy veszélyeztette az igazságszolgáltatás függetlenségét, amikor az RMDSZ negyedszázados évfordulóját ünneplő gálán mondott beszédében védelmébe vette a négy év börtönre ítélt Nagy Zsoltot.

Hétfői közleménye szerint a CSM felkérte a testület vizsgálati részlegét, elemezze a politikus szombati kijelentéseit. Mint ismert, a gálán az RMDSZ elnöke arról beszélt, hogy a volt távközlési minisztert ártatlanul ítélték el, az ügyészeknek nem voltak ellene bizonyítékaik.

Részlet Kelemen Hunor beszédéből: "Kedd óta Nagy Zsolt számára a szabadságért folytatott harcnak már más jelentése van. És számunkra is, nem csak Zsolt számára. Ártatlanul ítélték el, az ő ügye nem korrupciós ügy. Az ellene felhozott vádakra nincsenek bizonyítékok, az ő minisztersége alatt nem privatizáltak egyetlen állami vállalatot sem, mások lehallgatott beszélgetéseiből következtettek az ő állítólagos bűnösségére. Igazságtalan ítélet született, és most Zsoltnak szüksége van a mi bíztatásunkra, szolidaritásunkra, minden egyes jó szóra. Őt nem fogja megtörni a börtön sem, és nem fogja feladni az igazságért folytatott küzdelmet. Nekünk sem szabad feladnunk! "

Mint ismert, Kelemen Hunor már a Nagy Zsolt elleni ítélet kihirdetésekor is azt nyilatkozta, hogy a volt miniszterrel óriási igazságtalanság történt. „Meg vagyok rendülve. Nem értem, hogy lehetett ilyen ítéletet hozni egy olyan perben, ami egy nem létező, mondvacsinált ügy, hisz nem történt privatizáció, nem történt semmiféle károkozás. Érthetetlen számomra ez a döntés. Lélekben Zsolttal vagyok, vagyunk” – nyilatkozta a maszol.ro-nak akkor a politikus.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?