Kelemen: érthetetlen számomra Nagy Zsolt elítélése

Érthetetlennek nevezte Kelemen Hunor szövetségi elnök, hogy Nagy Zsolt volt minisztert, az RMDSZ volt vezető politikusát kedden a legfelsőbb bíróság négy év letöltendő börtönbüntetésre ítélte.

„Meg vagyok rendülve. Nem értem, hogy lehetett ilyen ítéletet hozni egy olyan perben, ami egy nem létező, mondvacsinált ügy, hisz nem történt privatizáció, nem történt semmiféle károkozás. Érthetetlen számomra ez a döntés. Lélekben Zsolttal vagyok, vagyunk” – nyilatkozta a maszol.ro-nak Kelemen Hunor.

A szövetségi elnök a kolozsvári újságírókkal tartott múlt év végi sajtóreggelin arról beszélt, hogy a kisebbségvédelmi politika ellenzői most már az igazságszolgáltatás segítségével próbálnak fellépni a magyarság érdekképviselete ellen, és ezt politikai eszközökkel kivédeni nem lehet.

A Nagy Zsolt elleni pert is olyan eljárásnak nevezte, amelyet az RMDSZ-nek nincs lehetősége politikai eszközökkel megakadályozni. „Ez is egy DIICOT által kezdeményezett ügy, amely ráadásul eredetileg hazaárulásnak indult. De valójában nincs ügy, nem tudják bizonyítani, hogy Nagy Zsolt bármilyen bűncselekményt elkövetett volna. Ez az ötvenes évek politikai pereihez hasonló eljárás” – fogalmazott a politikus. Hozzátette, az „utolsó pillanatban is” abban reménykedik, hogy a volt RMDSZ-es minisztert felmenti a bíróság.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?