Január 21-re halasztották a döntés kihirdetését Nagy Zsolt perében

Csak január 21-én hirdeti ki végleges és végrehajtandó döntését a legfelsőbb bíróság az úgynevezett stratégiai privatizációk perében, amelyben Nagy Zsolt volt távközlési minisztert alapfokon 5 éves börtönbüntetésre ítéltek - írja a Mediafax hírügynökség.

A hírt megerősítette a maszol.ro-nak Nagy Zsolt ügyvédje is. "Nem az első, és nem az utolsó eset, hogy a legfelsőbb bíróság elhalasztja egy jogerős ítélet kihirdetését" – mondta Eugen Iordăchescu.

Az ügyvéd nem tudott részletekkel szolgálni a halasztás okairól. Arról sem kívánt nyilatkozni, hogy a halasztást jó, vagy inkább rossz jelnek tekinti a per végkimenetele szempontjából.

Több volt minisztert és a Credit Suisse First Boston nemzetközi pénzügyi tanácsadó cég vezetőit abban találták vétkesnek első fokon, hogy 2005-ben és 2006-ban törvénytelenségeket követtek el állami vagy csak részben állami tulajdonú vállalatok privatizációjakor. Nagy Zsoltot és Kerekes Gábort, az RMDSZ volt gazdasági alelnökét első fokon öt év letöltendő börtönre ítélték.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?