Mintavárost építene a Google

A Google jó ideje dolgozik olyan, forradalmi és ambiciózus projekteken, mint az önvezető autók, a meteorológiai ballonokon keresztül szórt internet vagy éppen a halál legyőzése. Az Information riportja szerint Larry Page valósággal megszállottjává vált a korszakalkotó ötleteknek, ezért egy évvel ezelőtt a legnagyobb titokban elindította a Google 2.0-át, amelynek célja nem más, mint „az emberiség nagy problémáinak megoldása” – írja a pcworld.hu.

A weboldal értesülései szerint Page tervei között szerepel egy, a jelenleginél hatékonyabb repülőtér és egy „mintaváros” felépítése is. A Google vezérigazgatója azt szeretné, ha a Google X mellett egy másik kutatás-fejlesztéssel foglalkozó laboratórium, a Google Y is létrejönne; az új szervezeti egységet alapítótársa, Sergey Brin vezetné, és elsősorban a hosszú távú feladatok megoldására, illetve a „jövő technológiájának” kifejlesztésére fókuszálna.

A Google Y célja – legalábbis kezdetben – nem az újabb kereskedelmi fejlesztések kifundálása lenne. Annak ellenére sem, hogy a jelentések szerint a Google 2.0-val kapcsolatos meetingeken olyan témák is szóba kerültek, amelyek – mint a jelenleginél jóval pontosabb földrajzi nyomonkövetés – a futurisztikus repülőterek és városok felhúzásánál jóval realisztikusabb, viszonylag rövid távon is elérhető célok.

Page nagyon szeretné, ha a Google-nek is lenne valamilyen, az Apple Touch ID-jéhez hasonló biometrikus azonosító rendszere – amellyel kiválthatnák a hagyományos és kevésbé biztonságos jelszavakat.

Kimaradt?