banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Megtalálták a hosszú házasság titkát

Annak érdekében, hogy feltárják a hosszú és boldog házasság titkát, a New Jersey állambeli Rutgers Egyetem társadalomtudósai kutatásukba 394 olyan párt vontak be, akik átlagosan 39 éve voltak házasok – írja a hir24.hu.

Mint kiderült, a feleségen múlik az egész: minél elégedettebb a pár női tagja a kapcsolattal, annál boldogabb életet él a férfi, függetlenül attól, hogy konkrétan a házassággal kapcsolatban milyen érzései vannak.

"Szerintem arról lehet szó, hogy mikor egy feleség elégedett a házasságával, sokkal többet tesz a férjéért, ami pozitív hatással van annak életére" - magyarázta a begyűjtött adatokat Deborah Carr, szociológiaprofesszor. "Viszont a férfiak általában kevésbé verbálisak, így az esetleges problémák nem feltétlenül jutnak el a nőkig."

Kiderült az is, az együttélés már nem jár ennyi előnnyel: az Amerikai Országos Egészségügyi Statisztikai Központ vizsgálatai szerint az egyedülálló és házas férfiak sokkal nagyobb eséllyel keresik fel rendszeresen háziorvosukat, mint azok, akik élettársi kapcsolatban élnek párjukkal. A párjukkal együtt élő férfiak ezen kívül sokkal ritkábban vesznek részt megelőző szűrővizsgálatokon (koleszterinszint-vizsgálat, vérnyomásmérés), mint egyedülálló vagy házas társaik.

banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kimaradt?