Jó volt államelnököt választani Eutópiában

Az elmúlt évek legsikeresebb EU Tábora volt az idei – értékelt hétfőn Jakab Adorján, a MIÉRT elnökhelyettese, a tábor főszervezője.

Emlékeztetett arra, hogy a  több mint 350 fő részvételével zajló rendezvény idén egy különleges szimulációs játékra épült: a fiktív országban, Eutópiában nyolc különböző ideológiát képviselő párt küzdött meg az államelnöki címért, ugyanakkor a Winkler Gyula és Sógor Csaba EP-képviselők által biztosított brüsszeli tanulmányútért.

„Jó volt élesben megtapasztalni, hogy a résztvevők az előadásokon és szekcióüléseken elhangzottakat milyen gyorsan beépítik kampánytevékenységeikbe, és a tábor legnagyobb hozadékaként, őszintén fejtik ki véleményüket a közélet és a politika tekintetében. Az idei EU Táborban sikerült közelebb hozni a politikát a fiatalokhoz, és a MIÉRT elnökségével a jövőben is azon dolgozunk, hogy minél több lehetőséget teremtsünk a köztük lévő szakadék megszüntetésére” – hangsúlyozta Jakab Adorján.

A Magyar Ifjúsági Értekezlet, az RMDSZ Főtitkársága, a Kós Károly Akadémia Alapítvány és a Sapientia EMTE kolozsvári karának szervezésében idén tizenegyedik alkalommal, Hogyan tovább Európa? mottó jegyében került sor az EU Táborra július 8–13. között Marosfőn.

A 11. EU Tábor partnerei az Európai Tanulmányok Központja (Wilfried Martens Centre for European Studies), az Etnikumközi Kapcsolatok Hivatala, Hargita Megye Tanácsa, a Communitas Alapítvány és a Gyergyó Területi Ifjúsági Tanácsa (GYTIT).

Kapcsolódók

Kimaradt?